Rekruttering

Rekruttering til faste stillinger

Vårt mål er alltid å finne den beste kandidaten til vår oppdragsgiver. Vi tilbyr profesjonell hjelp ved rekruttering av alle typer faste stillinger og vi arbeider etter prinsippet “No cure – no Pay”.

De fleste oppdrag følger følgende steg:

Kartlegging
Vi gjør en grundig kartlegging av hvilken kompetanse som trengs. Vi utarbeider derfor en kravspesifikasjon som inneholder beskrivelse av hvilken fagkompetanse og personlige egenskaper kandidaten må ha for å være kvalifisert til jobben. Den rette medarbeideren skal ikke bare fylle kravene som er satt til faglige kunnskaper og ferdigheter, men og passe inn i bedriftens sosiale miljø.

Kandidatsøk
Vi blir sammen med kunde enige om hvordan kandidatsøk skal gjennomføres, vi tar oss av prosessen med f.eks.

·         Utformer stillingsannonser og publisere disse i riktige kanaler

·         Kontinuerlig søk i våre egne og eksterne databaser

·         Bruk av vårt eget nettverk samt sosiale medier

Utvelgelse
Aktuelle kandidater blir kalt inn til et personlig intervju. Vi gjennomgår grundige intervjuer, personlighetstest, referansesjekker samt kontroll av vitnemål og attester. Vi presenterer de mest aktuelle kandidatene til deg som kunde og avtaler tidspunkt for sluttintervju. Vi bistår i utvelgelsen og gir tilbakemelding til kandidatene. Etter ansettelse er vi tilgjengelig både for kandidat og kunde og følger opp med samtaler med begge parter.

Ønsker du hjelp til rekruttering, eller vil vite mer om hva vi kan tilby? Ta gjerne kontakt med Georg Mjølsnes på tlf.: 924 29 321 eller send oss en mail til post@newskills.no